Снимки: БулфотоОткраднато е първата книга на кореспондента на Нова телевизия във

...
Снимки: БулфотоОткраднато е първата книга на кореспондента на Нова телевизия във
Коментари Харесай

Варненски репортер на Нова телевезия издаде дебютен роман

Снимки: " Булфото "

„ Откраднато ” е първата книга на кореспондента на " Нова телевизия " във Варна Искра Урумова.

Дебютът й като създател няма нищо общо с репортерската й работа. За разлика от обстоятелствата, с които тя борави в специалността си, на страниците на първия й разказ има повече вълшебен сюжети, а не такива от действителността, написа " Булфото ".



. Самодиви, Юди, Пазителки, Овчари и други красиви облици от българската митология се борят за общностите си, за природата, за любовта си. Една история за на пръв взор невъзможната обич сред самодивата Неда и овчаря Марко, която се случва на вълшебен места в България.

„ Аз нямам самочувствието на публицист. Аз съм повествовател на една приказна история. Всичко в книгата е от същинския живот – места, характери на героите, обич, завършения. Развила съм облика на самодивите и в главата ми се появи сюжет, който е почнал някъде в детството. Преди три години изпитах нужда да го опиша ”, споделя в изявление за " Дарик радио " Искра.

" Около нас има доста чудеса, просто би трябвало да ги усещаме и да ги сбъдваме. Хората желаят да четат приказни истории ”, добавя тя.

Според нея у нас има доста енергийни места – Чудните мостове, Побитите камъни, крепостта Овеч, скалният феномен Окото, Родопите, Пирин, само че сме изгубили очи за тях. Затова книгата е цялостна с тайнства и чудеса. Историята стартира на Еньовден – нощта на самодивите. Идеята е книгата да се трансформира в трилогия и след „ Откраднато ” се чака да се появят „ Обречено ” и „ Опазено ”.

„ Да издадеш книга коства да вложиш изпитание. Намерих хора, които са повярвали в моята концепция и са ме подкрепили. Издателство „ Думите ” повярва в моята фантазия. Самото писане и организационна работа към издаването не са леки, само че когато си уверен в това, което правиш, нещата се случват ", изяснява Искра Урумова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР